Verificarile de iarna ce ar trebui sa ajute conducatorii auto

verificari auto vara iarnaVerificari ce trebuiesc facute in service:
Placute de frana, saboti de frana, pivoti, amortizoare, cursa pedalei de ambreiaj, burdufe planetare, si orice fel de zgomot sau de joc pe care-l simtiti sau il auziti, nou aparut
Ulei motor, de preferat semisintetic sau sintetic
Antigelul trebuie la densitate corecta
Verificarea curelei de distributie in cazul in care este pe curea si a kit-ului de distributie. Aici trebuie mentionat ca se recomanda de catre constructorul auto schimbarea curelei la intervale specificate (de obicei 60 de mii de Km).

Daca motorul pe benzina porneste inegal, verificati bujiile, fisele si/sau instalatia de aprindere.
Daca aveti un autoturism diesel, verificati starea bujiilor incandescente. Daca observati ca la frig motorul nu porneste egal, (adica merge in 3 sau in 2) , inseamna ca una sau doua bujii incandescente sunt intrerupte. Daca este asa, schimbati setul, veti fi scutit de neplaceri.
Inlocuiti filtrul de benzina sau de motorina (dupa caz).
Verificari ce trebuiesc facute de noi:
Verificarea densitatii antigelului. Daca acesta nu a fost schimbat de mai mult de 3 ani, trebuie schimbat.
Verificarea alternatorului si a bateriei, asa evitati sa ramaneti in pana de curent. Atentie! Daca masina este parcata afara si nepornita pentru mai mult de o saptamana, riscati ca bacteria masinii sa se descarce complet!
Verificarea stergatoarelor in mod special lamela si inlocuirea acestora, daca este cazul, instalatia de stropit parbrizul, daca functioneaza correct si schimbarea lichidului de spalat parbrizul cu lichid de iarna.
Verificarea presiunii rotilor de iarna si profilul acestora, cat de uzate sunt. Atentie la cauciucurile “All Season”, acestea daca au uzura care ar fi ok vara, pentru iana ar putea sa nu fie indeajuns de aderente.
Verificarea uleiului, nivel, culoare vascozitate la motor si completarea acestuia daca este cazul
Verificarea aerotermei, aer conditionat sau a climei dupa caz din habitaclu, daca aceasta functioneaza corect, daca gurile ce asigura degivrarea parbrizului functioneaza corect si daca instalatia de degivrare a lunetei functioneaza corespunzator.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestTumblr