Filtrul de ulei, sunt filtre printre filtre

UFI FILTERInformatia corecta pentru soferii auto este esentiala pentru realizarea unor alegeri corecte si pentru mentinerea motorului in stare buna.
Toti stiu ce inseamna un filtru de ulei. Denumirea sa vorbeste de la sine. Dar mult mai putini motoristi stiu cum functioneaza, din ce sunt fabricate, deoarece nu toate filtrele sunt la fel. Rolul principal si esential al unui mecanic de incredere, este transmiterea corecta a informatiilor si o explicatie clara a importantei filtrului de ulei si optiunile oferite clientilor.
Functia esentiala a filtrului de ulei este de a retine microparticulele formate in urma uzurii mecanice a pieselor motorului. Prezenta unei singure particule in circuitul de ungere al motorului este, din pacate, suficienta pentru a crea multe alte particule de aceeasi marime, acest lucru fiind rezultatul efectului abraziv pe partile mobile ale motorului. Astfel, putem asemana filtrul de ulei cu rinichii unui organism viu, cu cat filtrarea este mai eficienta cu atat viata motorului este mai sigura.
Exista diferite niveluri de capacitate de filtrare determinate in primul rand de tipul si forma elementelor care au functia de filtrare a uleiului care circula permanent in circuitul de ungere al motorului. Datorita capacitatii sale, filtrul va fi capabil sa retina tot mai multe particule mici, protejand în acest fel motorul. Filtrarea cea mai eficienta si profunda se atinge cu ajutorul filtrelor multistrat. Dar trebuie sa luam in considerare toate condiitile reale in care functioneaza filtrul. Prin urmare este logic ca vehiculele care sunt expuse la un stres mecanic ridicat (distantele lungi, curse sportive, functionarea in zonele montane sau in orase in primele trepte de viteza) este importanta durata de viata a filtrului cat si selectarea tipului de filtru. Specializarea, eforturile de cercetare si selectarea celor mai fiabile materiale, face din filtrele UFI un standard in domeniul calitatii de filtrare inclusiv a filtrarii uleiului de motor.
Parametrii de top ale filtrelor UFI sunt confirmate nu numai de testarea dura din traficul real dar si de nivelul de satisfactie al clienilor pe piata pieselor de schimb si, nu in ultimul rand, a consumatorilor finali – motoristii. Filtrele UFI sunt proiectate in asa fel incat sa se potriveasca perfect in configuratia structurala a fiecarui tip de motor. In sortimentul UFI puteti gasi raspunsul perfect la cerintele si asteptarile dvs.: filtre “clasice” din hartie si fibre sintetice, filtre din fibre de polimer, filtre din fibra de sticla, filtre multistrat compuse din doua materiale de filtrare combinate (hartie si fibra de sticla).
Filtrele UFI au o eficienta de filtrare de aproape 100% asigurand prelungirea semnificativa a intervalelor de service. Societatea Ufi Filters, ca lider mondial in sistemele de filtrare (60 de milioane de filtre produse pe an) demonstreaza ca este unul dintre liderii tehnologici din acest domeniu.
UFI este cel mai accesibil “filtru O.E.” de pe piata pieselor de schimb.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestTumblr